Keresztény hittérítőket ölt az ámokfutó

2007.12.09. 19:57
Egy fiatal fehér férfi két embert megölt, két másikat súlyosan megsebesített, miután betört egy keresztény hittérítőket képző oktatási központba Denver külvárosában. A támadót a rendőrség nagy erőkkel keresi. Órákkal később és 112 kilométerrel arrébb egy templom előtti lövöldözésben haltak meg öten.

Ismeretlen támadó lelőtt két embert, két másikat pedig megsebesített vasárnap az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában egy keresztény hittérítőket képző oktatási központban.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, egy húszas éveiben járó, fehér férfit, aki a diákotthonban nyitott tüzet. A rendőrségi jelentés szerint a helyszínről gyalog menekülő férfi szemüveges volt és a lövöldözéskor fekete kapucnis pulóvert viselt.

A lövöldözéskor 45-en tartózkodtak az épületben. A CNN első értesülése szerint az egyik halott egy minnesotai nő, a másik egy alaszkai férfi volt. Később kiderült, hogy a női áldozat 26 éves volt és tényleg Minnesotából származott, míg a férfi áldozat, a 24 éves Philip Krouse Hawaiiról érkezett a keresztény központba.

Az egyik, 24 éves férfi sérült állapota válságos, őt az első jelentések szerint a nyakán érte lövés.

Az Arvada kertvárosban működő oktatási központban 12 hetes kurzusokon évente mintegy 300 hittérítőt képeznek. A központot fenntartó szervezet 149 országban téríti az embereket, és a missziókban több mint 15 ezer ember vesz részt.

Órákkal később Colorado Springsben lövöldözés tört ki egy templom előtt. Öt ember - közöttük a feltételezett támadó - életét vesztette - közölte a helyi rendőrség. Lance Coles, a Colorados Springs-i Új Élet templomának lelkésze elmondta, hogy egy féri lövöldözni kezdett a templom parkolójában, és nem zárta ki, hogy a lövöldöző behatolt a templomba. Egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés az egymástól 112 kilométerre elkövetett két erőszakos cselekmény között.