Hat halott egy angliai vonatbalesetben

2004.11.07. 09:37
Autónak ütközött és kisiklott egy nyolc kocsiból álló expresszvonat Nagy-Britanniában. A balesetben hatan életüket vesztették, hatvanegyen megsérültek. Tizenegy sérült állapota súlyos.
Hatan meghaltak, tizenegyen súlyosan megsérültek egy angliai vonatbalesetben. A London-Plymouth nagysebességű expresszvonat Ufton Nervet közelében egy a vasúti átjáróban rekedt autónak ütközött és kisiklott. Egy szemtanú, egy szolgálaton kívüli rendőr szerint az autó vezetője a sorompókat megkerülve hajtott a sínekre és állt a vonat elé. Egyes találgatások szerint öngyilkosságot kívánt elkövetni. A rendőrség azonban nem erősítette meg ez az értesülést, hivatalosan a sofőr állapotáról sem számoltak be.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
A szombat kora esti balesetet megelőzően, két hónapja a vasúti felügyelet már felhívta a figyelmet a vasúti átjárók veszélyességére.

Az Ufton Nervet-i ütközés után az expresszvonat mind a nyolc kocsija kisiklott. A vonaton körülbelül háromszázan utaztak. A területileg illetékes Temze-völgyi redőrség közlése szerint nincs magyar áldozata a balesetnek, írja az MTI.

A helyszínre érkező nyomozók elmondása szerint "hatalmas pusztítást" okozott az ütközés. A mentőalakulatok nagy nehézségek árán tudták csak kiszabadítani a túlélőket és a sérülteket. A mentőszolgálat tudomása szerint minden sérültet kimentettek, a roncsokat keresőkutyákkal is átvizsgálták.

A baleset után hatvanegy embert szállítottak kórházba, tizenegy állapota súlyos. Negyvenhat sérültet vasárnapra már hazaengedtek.. A hat halálos áldozat egyike a vonat vezetője.