Leszámolás Diósdon

2005.04.01. 14:17
Ismeretlenek szétlőttek egy személyautót és húsz lövéssel megöltek két férfit Diósd közelében. Két fegyverből tüzeltek, az egyik áldozat már volt büntetve.

Sikerült azonosítani azt a két embert, akiket péntekre virradó éjszaka végeztek ki Diósdon, értesült a HavariaPress. Az éjfél körül történt brutális bűncselekmény halálos áldozatainak egyikét, egy 43 éves Fejér megyei lakost még hajnalban azonosították, és kora délutánra sikerült megállapítani a másik férfi kilétét is. A vizsgálat jelenlegi megállapításai szerint kizárható, hogy a két áldozat egymásra lőtt volna, mindkettejüket más - feltehetőleg rivális - bűnözők végezték ki. A rendőrség eddigi adatai szerint azonban kijelenthető, hogy nem terület-felosztást célzó alvilági leszámolás történt, hanem az elkövetők egy korábbi nézeteltérésüket rendezték ily módon.

A legújabb vizsgálatok alátámasztják azokat a feltevéseket, melyek szerint a két áldozat eredetileg egymás társaságában érkezett a helyszínre, egy találkozóra. A nyomozók jelenleg a helyszínen talált telefonok híváslistái alapján próbálják megállapítani a mészárlás elkövetőinek kilétét.

Húsz lövés

A két férfi holttestére péntekre virradóra találtak rá Diósd külterületén. Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy Érd és Diósd közötti összekötő úton találtak egy Audi 4 típusú, ezüstszínű személyautót.

A diósdi Vadvirág utcában autósok fedezték fel éjfél után a szétlőtt Audit, és a két holttestet. Az autóban ülő férfival több lövés végzett. A másik férfi a kocsi mellett feküdt, őt szintén több golyóval végezte ki az eddig ismeretlen támadó. Az már bizonyos, hogy a helyszínen két eltérő típusú fegyverből adtak le lövéseket, összesen körülbelül húszat.

Büntetett előélet

Mivel a vizsgálatok még jelenleg is zajlanak, az eset részleteiről várhatóan csak később derülhetnek ki részletesebb információk. Az bizonyos, hogy a 43 éves ercsi áldozat több súlyos bűncselekmény miatt is volt büntetve, bűnlajstromán többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, megrontás és erőszakos közösülés is volt, jelentette a HavariaPress. A Pest megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálakor a férfi nem állt körözés hatálya alatt.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - mondta Bényi Mónika.