Harapós delfinek Floridában

2007.06.22. 11:46
A delfin is csak egy vadálat, mint a medve, figyelmeztetik a fürdőzőket a floridai hatóságok. Az utóbbi időben megszaporodtak a delfinharapásos esetek, mert a medvékkel ellentétben a delfineket etetik-babusgatják az emberek.

Egyre több delfiharapásos esetről számolnak be a floridai tengeri kutatók, jelentette az orlandói Local 6 tévéadó. A szakértők szerint a delfinek megvadulását az őket etető fürdőzők okozták.

"Az embereknek az eszébe sem jut, hogy medvéket, vagy még vadabbnak tűnő állatokat etessenek, de a delfinek is vadállatok" - nyilatkozta a tévécsatornának Jason Allen delfinkutató. Mint mondta, "vadállatok, rengeteg éles foggal".

Bár az amerikai törvények tiltják a delfinek etetését, simogatását, követését és a delfinekkel való úszást, a szabályok megsértése csak kihágásnak minősül. Ráadásul a szabályokat betartatni sem könnyű.

A túlzott emberi törődés miatt a delfinek felbátorodtak, viszont legtöbbjük ételt is vár. Ezért alapból harapásokkal indítanak. A Local 6 jelentése szerint legutóbb június elején harapott meg delfin egy lakelandi nőt.