Elvágta hatéves lánya torkát egy chicagói nő

2008.04.10. 11:46
Brutális kegyetlenséggel végzett hatéves lányával egy chicagói nő. Állítása szerint önvédelemből gyilkolt, mert a lányt démonok szállták meg.

Állítása szerint önvédelemből gyilkolta meg hatéves lányát egy chicagói nő. Az illinois-i nagyváros északi elővárosában, Waukeganban élő nő szerint lánya henteskéssel támadt rá.

A kislány holttestét hétfő hajnalban találták meg a rendőrök. A hatóságokat a szomszédok értesítették, miután Vazquez-Salazar azzal kopogott be hozzájuk, hogy valószínűleg megölte lányát.

A rendőrök szerint a nő átvágta lánya torkát, és tízszer meg is szúrta. A kislány mellett egy henteskést és egy szentképet találtak. A Szűz Máriát, Józsefet és Jézust ábrázoló képen mindhárom emberalak feje át volt szúrva. Vazquez-Salazar vallomása szerint már hónapok óta aggódott lánya miatt, aki alvajáró lett az utóbbi hónapokban.

"[Vazquez-Salazar] azt állította, hogy a lányt démon szállta meg. Pedig a lány inteligens, élénk, gyönyörű volt, valójában egy angyal" - jelentette ki a bírósági meghalgatáson Stephen Scheller álamügyész. Vazquez-Salazar a Chicago Sun-Times beszámolója szerint csendben sirdogált a meghallgatáson, de egy szót sem szólt.

A bíróság ötmillió dolláros óvadékot állapított meg, Vazquez-Salazart pedig a megyei börtönbe vitték, és egész éjjel megfigyelés alatt tartották, nehogy öngyilkosságot kövessen el. Emberölés miatt vádat emeltek ellene.