Új kábítószer-áldozat

2008.08.06. 10:32
A 21 éves budapesti férfi halálát drog okozta, a BRFK szerint nincs összefüggés a korábbi esetekkel.

Egy újabb, szombat óta immár a hatodik kábítószer-fogyasztó halt meg a kedd esti órákban Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese szerdán. Négy nap alatt ez már a hatodik haláleset. Az MTI értesülése szerint a 21 éves fiatalember halálát a drog okozta.

Az elhunyt férfit egy kőbányai lakásban találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárta, és közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet, valamint a kábítószer eredetét. A BRFK szerint a mostani eset nem hozható összefüggésbe a korábbi tragédiákkal.

Legutóbb hétfőn halt meg egy kábítószer-fogyasztó 32 éves nő egy XI. kerületi, Fehérvári úti lakásban. Egyelőre nem tudni biztosan, túladagolás okozta-e a halálát. Szombaton éjjel négy ember holttestét találták meg Budapesten, akiknek halálát valószínűleg a megszokottnál tisztább - nagyobb hatóanyag-tartalmú - heroin okozta. A főváros III. kerületében egy 30 éves férfit és egy 33 éves nőt találtak holtan, a XIII. kerületben pedig egy 30 és egy 33 éves férfit, mindegyiküket más-más helyszínen.

A rendőrség kedden azt közölte, elfogtak egy magyar és egy vietnami férfit, akik kábítószert adtak el a szombaton meghalt négy fiatalnak.