Óriásdugó a Hungárián

Egy veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy személyautóval a Hungária körúton, pénteken reggel, a járműből savas folyadék szivárgott, óriási dugót okozott a baleset.

Veszélyes anyagot szállító kamion ütközött egy autóval péntek reggel a fővárosban, a Hungária körút és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésében. A teherjárműből salétromsav és glicerin ömlött ki, közölte Dobson Tibor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.A teherjármű 200 darab 20 literes kannában foszforsavat,20 darab 200 literes hordóban pedig glicerint szállított. Az ütközéskor két foszforsavas és egy glicerines edény sérült meg.

A veszélyes anyagok az útra folytak, azért riasztották a tűzoltóság Vegyi Felderítő Csoportját. A tűzoltók a folyadékot homokkal itatták fel, amit egy seprűs kocsival takarítottak el. Az épségben maradt kannákat és hordókat egy vegyi anyagtároló telepre vitték. "Vegyi veszély nincs, dugó van" - mondta Dobson.

Nézze meg képeinket!

A mentés idejére a Hungária körúton csak egy sávon lehetett közlekedni és reggel kilenc óráig az 1-es villamos sem járt. A forgalom délelőtt 11 órára állhat helyre, kilenc órakor még nagy volt a torlódás. A balesetben a személyautó vezetője szenvedett könnyebb sérüléseket. Őt a helyszínen ellátták, nem kellett kórházba vinni.