Állandósulhat a dugó Budapesten

2006.08.21. 11:43
Lezárták a Fehérvári út egy szakaszát és a Móricz Zsigmond körtér egy részét jövő nyárig. A villamosok az érintett időszakban nem járnak, buszok viszik helyettük az utasokat. A vasárnap esti vihar több BKV járat közlekedésében is fennakadásokat okoz.
A délelőtti órákra igyekeznek megtisztítani a viharkárok miatt jelenleg nem járható budai és a pesti alsó rakpartot a közterület-fenntartók. A fő- és tömegközlekedési útvonalakon nincs fennakadás - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője.

Jelenleg 52 gép és 400 útgondozó munkás dolgozik fővárosban, mondta Szegedi Péter. A fő- és tömegközlekedési útvonalakat hajnalra megtisztították. A kidőlt fákat a tűzoltóság aprítja össze, azokat és a letört gallyakat a közterület-fenntartók folyamatosan szállítják el.

A tömegközlekedés fokozatosan kezd helyreállni, a BKV szóvivőjének tájékoztatása szerint újra teljes szakaszon közlekedik a 74-es és a 83-as troli. Schimmer Erzsébet közölte: a 70-es és a 78-as trolibuszok rövidebb útvonalon közlekednek, a Kálmán Imre utcáig járnak és a 3-as, valamint a 62-es villamosok csak a Liget térig járnak.


Tekintse meg képeinket!

Bedugulhat a Dél-Buda

Jelentős forgalmi változásokra, és várhatóan dugókra is számítaniuk kell azoknak, akik hétfőtől a dél-budai térségben akár autóval, akár tömegközlekedési járművön utaznak. A Fehérvári úton közlekedő villamosok helyett pótlóbuszok kerülő útvonalakon szállítják majd az utasokat. A 18A, a 41-es és a 49-es számú villamosok augusztus 21. és 27. között csak Albertfalva kitérőig járnak, ezt követően pedig a Kanizsai utcáig közlekednek, várhatóan jövő év augusztusáig.

A 18-47V jelzésű villamospótló busz a Móricz Zsigmond körtér, míg a 41V jelzésű pótlóbusz a Szent Gellért tér irányába szállítja az utasokat.

A 14-es, a 114-es, a 103-as és a Tétény-busz gyakrabban közlekedik. Az autósoknak a Fehérvári út, és a Móricz Zsigmond körtér egy részének lezárása miatt nagy kerülőt kell tenniük az Etele út, illetve a Hengermalom út irányába.

A lezárásokat elkerülő autósok közlekedését ugyanakkor nehezíti, hogy az Etele út és a Tétényi út sarkához közel is metróállomás épül, ezért, csakúgy, mint a múlt héten rendszeresen, a Tétényi úton is torlódások alakulhatnak ki.