Kétmillió embert ijesztett meg az ELMŰ

2008.11.24. 20:24
Félreérthető levelet küldött ki az ELMŰ kétmillió ügyfelének, számolt be az RTL híradója. Azt írták, hogy mindenkinek új szerződést kell kötnie a céggel, és ehhez számos dokumentumot kell bemutatniuk, különben nem kapnak áramot. Ez azonban nem így van.

Kétmillió ügyfelének küldött levelet az ELMŰ arról, hogy a villamosenergia-szektor liberalizációja miatt a felhasználóknak újra kell szerződniük áramszolgáltatójukkal. Ha ezt nem teszik meg, nem jutnak áramhoz. A levélben az ELMŰ azt írja, hogy a szerződéshez szükség van a tulajdoni lapra, a csatlakozási tervre és a bankszámlaszámra. Ez azonban nem igaz.

Valójában csak annak kell új szerződést kötnie, aki aki új lakásba költözik vagy olyan helyre, ahol korábban nem volt energia. Boros Norbert, az ELMŰ szóvivője ezt is meg is erősítette az RTL híradójának. Szerinte a levél a jogszabályokon alapszik, bár ők sem teljesen tartották helyesnek ezt a megoldást.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szerint egyáltalán nincs olyan jogszabály, amely szerint tulajdoni lapot kellene mellékelniük a fogyasztóknak az új szerződésekhez. A Magyar Energia Hivatal azt közölte: több fogyasztó is megkereste őket az ELMŰ levele miatt, és azt is, hogy foglalkoznak az üggyel, mert a levél félreérthető.