Nagy erőkkel keresik Lendvai Ildikó édesanyját

2006.10.26. 10:26
Szerda este óta keresik Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető 82 éves édesanyját, aki másfél napja nem tért vissza egészségügyi sétájáról a mátraházai tüdőszanatóriumba. A gyöngyösi tűzoltóság hajnal négy óráig kereste az asszonyt a Mátrában.

A katasztrófavédelem speciális egységei a Mátrában keresik azt az asztmás idős nőt, aki egy tüdőszanatóriumban áll gyógykezelés alatt, és nem tért vissza szerda esti egészségügyi sétájáról, erősítette meg az MTI információját a kórház főigazgatója. Úgy tudjuk, az idős asszony Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető édesanyja.

Lendvai Ildikó megerősítette információnkat, ő már a helyszínen töltötte az éjszakát. Úgy tudjuk, a 82 éves asszony két hétre Mátraházára, a tüdőszanatóriumba évi szokásos gyógykezelése miatt utazott. Szerda délelőtt egészségügyi sétára indult a kertbe.

A kertben tett sétát


Nézze meg a keresés képeit!
Fotók: Barakonyi Szabolcs

Mivel az asszony estig nem tért vissza a kórházba, keresésére indultak, majd este értesítették a tűzoltóság, a polgári védelem, a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem speciális egységeit is, mondta Négyesi Zsolt, a Mátrai Állami Gyógyintézet főigazgató-főorvosa.

Elképzelhető, hogy a tüdőkórházban ápolt beteg letért a Mátrában kialakított erdei sétaútról, és eltévedt. Az Index információi szerint szellemileg teljesen ép asszonyról van szó, aki Budapesten egyedül jár az utcán.

Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek csütörtök reggel azt mondta, a gyöngyösi tűzoltóság hajnal négy óráig kereste az asszonyt a Mátrában, reggel pedig már egy nyomozókutyás speciális mentőcsapat is a helyszínre vonult.