Életfogytiglanra ítélhetik a gyilkos Eminem-imitátort

2005.12.04. 12:36
Egy Eminemet utánzó brit rajongó azt állította, a rapper Stan című klipjének hatására alatt verte agyon basaball-ütővel új barátnőjét, és zárta be egy bőröndbe. A fiút hétfőn minden bizonnyal életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik.

Bűnösnek találtak és minden jel szerint életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik jövő hét elején a Nagy-Britanniában található Old Bailey bíróságon azt a 21 éves fiút, aki 2004 május 13-án megölt egy egyetemista lányt. Az Eminem-rajongó Christopher Duncan évek óta a kedvencéhez hasonló hajszínt, és tetoválásokat visel, stílusában is a rappert utánozza.

Megszállott rajongói minta

A Guardian szerint az ügyében eljáró nyomozók közölték, a gyilkosságot Eminem Didoval közös Stan című dalának videoklipjének hatása alatt követte el. A klipben egy megszállott rajongó megkötözi a barátnőjét, és az autójának csomagtartójába zárja.

Duncan a dal hatására egy fém baseball-ütővel verte meg a 26 éves Jagdip Najrant, akit, miután elvesztette az eszméletét, egy utazótáskába préselt, hogy ott vérezzen el. Az igazságügyi orvos szakértő jelentése szerint a fejére mért ütés után a lány a még legalább egy órán keresztül életben volt.

Duncan még azon az éjszakán édesanyjához sietett feldúlt állapotban, és bevallotta, mit tett. Három nappal később feladta magát a rendőrségen. A nyomozóknak arról is vallomást tett, hogy aznap este Ecstasyt és LSD-t vett magához, mielőtt találkozott volna a lánnyal.

Eminem nem reagált

A két fiatal egyébként egy londoni karaoke-bárban ismerkedett meg a gyilkosság előtt két héttel. A klubban Christopher Duncan szokás szerint Eminem-dalokat adott elő, és a beszámolók szerint az énekesi karrierre vágyó Jagdip Najrant elbűvölten hallgatta a fiú előadását. Aznap este az egyetemista lány örömmel hazakísérte Duncant a Hackney Roadon található albérletébe. A fiú nem sokkal ezután ölte meg. A nyomozást vezető Tony Boxall szerint Jagdip Najrant meglepte, hogy Duncan erőszakoskodni kezdett vele, és védekezni nem maradt esélye.

A nyomozás során több alkalommal igyekeztek megszólaltatni Eminemet, hogy reagáljon a történtekre, de sem ő, sem szóvivője nem válaszolt.