Ördögűzés közben ölhették meg kislányukat

2004.01.21. 13:26
Ördögűző szertartás áldozatául eshetett egy hatéves kislány Georgiában - közölte a CNN. A gyermek Bibliából kitépett lapokkal borított holttestére egy atlantai motelban bukkantak rá a rendőrök. A nyomok ellenére a rendőrség kizárja a vallásos szertartás lehetőségét.
Feltehetően ördögűző szertartás közben vesztette életét egy hatéves kislány Atlantában - jelentette a CNN. A törött gerincű kislányt a georgiai főváros egyik moteljében találták meg a hatóságok.

Nem ördögűzés, démontalanítás

A rendőrök hétfőn egy gyermekeivel meztelenül sétáló házaspár kihallgatása során értesült a bűncselekményről. A nyomozókat a közszeméremsértő pár hétéves gyermeke vezette nyomra - írta a CNN.

Az Atlanta Journal-Constituion értesülései szerint bár a család ismerői szerint a kislány "démontalanítás" közben veszthette életét, a rendőrök nem ördögűzésre gyanakodnak. "Ez csak egy szörnyű, bizarr gyilkosság, amit a saját útjukat járó felnőttek követtek el" - nyilatkozta a napilapnak John Quigley őrmester, rendőrségi szóvivő.

Elmeosztályra szállították a szülőket

A helyszíni szemle során ugyan kiderült, hogy a kislány holttestét a Bibliából kitépett lapokkal borították, a rendőrök szerint semmi nem utal vallási rituáléra. "Nem ördögűzés volt" - jelentette ki kategorikusan Quigley.

Ugyanakkor ő sem zárta ki, hogy a szülők valami "vallásos jellegű démonbüntetést" akartak végrehajtani a kislányon.

A két szülőt, a 29 éves Cristopher Careyt és 27 éves nejét, Valerie-t letartóztatásuk után az atlantai kórház elmeosztályára utalták. A férfit később átszállították a városi börtönbe. A szülők pere két héten belül elkezdődhet - írja az atlantai napilap.