Előzetesben Farkas Péter

2004.10.18. 07:42
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Farkas Péter egykori olimpiai bajnokot, mert még csütörtökön felszámoltak egy XVII. kerületi családi házban kialakított kenderültetvényt. A bíróság többek között azzal érvelt, hogy fennáll az eljárás meghiúsításának veszélye. Farkas azt állítja, nem tudta, mi folyik a házban, ő csupán a papagájokat járt etetni.
Elrendelte Farkas Péter olimpiai bajnok előzetes letartóztatását vasárnap a bíróság, aki ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

"A Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap elrendelte F. Péter, F. Károly és N. Pál előzetes letartóztatását" - közölte a Fővárosi Bíróság. Az előzetes letartóztatást a bíróság legfeljebb 30 napra rendelte el, azzal indokolva a döntést, hogy fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye. Fellebbezés esetén az indítványról a Fővárosi Bíróság dönt.

A rendőrség csütörtökön vette őrizetbe a három gyanúsítottat, akik egyikük Budapest, XVII. kerületében lévő családi házában és annak pincéjében marihuánát termesztettek. Unger Pál, a BRFK ügyeletvezetőjének tájékoztatása szerint F. Károlyt és N. Pált csütörtökön délután, F. Pétert pedig csütörtökön az éjszakai órákban fogták el és vették őrizetbe. A Népszabadság szombati számában tudni vélte, hogy Farkas csütörtök este feladta magát a rendőrségen.

A három gyanúsított közül csak Farkas Péter állt nyilvánosság elé, aki kijelentette: nem tudta, mi folyik a házban, ő csupán kislánya papagájait járt etetni.

Több ezer tő kendert találtak

A BRFK Nyomozó Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai több hónapos felderítőmunka eredményeként jutottak el a családi házhoz, ahol csütörtökön a délutáni és az esti órákban tartottak házkutatást. A lap szerint az őrizetbe vett F. Károly az olimpikon öccse, harmadik társuk pedig alkalmazottjuk volt.

A házkutatás során a nyomozók több ezer tőből álló kenderültetvényt találtak a sokmilliós ráfordítással átalakított, szellőző-, párologtató és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben. Szombati lapértesülés szerint ötvenmillió forint lehet a lefoglalt növények értéke.

Farkas Péter
Farkas Péter 1968 augusztus 14-én született, az UTE színeiben lett kötöttfogású birkózó. 1988-ban junior Európa-bajnok lett, két évvel később 82 kilogrammos súlycsoportban már világbajnok.

91-ben Eb- és Vb-aranyat szerzett, a 92-es barcelonai olimpián is a dobogó legfelsőbb fokára állhatott (elhíresült aranyérem-harapását rengetegen utánozták később). Ezután a legjobb eredménye az 1996-os Európa-bajnokságon született, ahol ezüstérmes lett, míg ugyanebben az évben az olimpiát a 17. helyen zárta kötöttfogásban.

2001-ben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat, mert kis híján elütött egy vele szemben tilos parkolás miatt intézkedni akaró rendőrt. A bíróság 2002-ben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a sportolót.