Hárman meghaltak egy buszbalesetben Fejér megyében

2006.01.07. 09:18
Árokba csúszott és felborult egy menetrendszerinti busz Fejér megyében. Hárman meghaltak és legalább húszan megsérültek.
Hárman meghaltak és legalább húszan megsérültek egy buszbalesetben a 7-es úton, Székesfehérvár közelében szombaton reggel - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A baleset Emmarózánál történt, a Székesfehérvár és Füle között közlekedő menetrend szerinti Volán autóbusz megcsúszott a lefagyott úton és árokba borult - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tóth István elmondta: a menetrend szerinti járat Szabadbattyán felől haladt Székesfehérvár irányába, amikor a jármű vezetője észrevette, hogy egy személyautó az árokba csúszott. A busz sofőrje - elmondása szerint - működésbe hozta a retardert, azt a műszaki berendezést, amely a fékpedál lenyomása nélkül lassítja le a buszt. A jármű a nem látható módon lefagyott úton megcsúszott, villanyoszlopnak ütközött, majd az oldalára borult - tette hozzá Tóth István. A vezérigazgató információja szerint a buszon körülbelül húszan utaztak.

Fülep Zoltán tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy hatan súlyos, tízen könnyű sérülést szenvedtek. A mentők a sérülteket több környékbeli kórházba szállították. Egy súlyos sérültet mentőhelikopteren vittek el a helyszínről.

A járművet a tűzoltók darus kocsival emelték fel - írja az MTI. A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy az utak jegesek a térségben. Akinek nem sürgős, egyelőre ne induljon el, az úton levők nagyon óvatosan, az útviszonyoknak megfelelően vezessenek.