Leszúrta, lefejezte, kibelezte az utast a buszon

2008.07.31. 18:33
Egy kanadai távolsági buszon eddig ismeretlen okokból egy férfi halálra szurkálta, majd lefejezte és kibelezte utastársát, adta hírül csütörtökön az AFP.

A busz 37 utassal az Alberta tartományban fekvő Edmontonból tartott Winnipegbe, Manitoba tartományba. A beszámolók szerint az utasok és a sofőr is vérfagyasztó sikolyt hallottak a busz hátuljából. A szemtanúk azt mondták, hogy az áldozat békésen aludt, mielőtt megtámadták volna.

Az egyik szemtanú, Garnet Caton azt mondta a CBC tévéadónak, hogy a támadó legalább 50-60 késszúrással végzett áldozatával. Majd azt láttuk, hogy levágja a fejét, és elkezdi kibelezni, tette hozzá Caton.

A szemtanú szerint a tettes teljes nyugalommal a busz elejébe sétált kezében a késsel és a fejjel, majd elénk dobta a fejet, mesélte Caton.

Az útját megszakító autóbusz sofőrje a szemtanúval és egy másik utassal közösen akadályozta meg, hogy az utasokkal együtt a tettes is elhagyja a járművet a rémtett után. A buszt körbevette a rendőrség, majd letartóztatta a férfit. A hatóság egyelőre nem közölt részleteket az ügyről.