Visszavonja vallomásait a Fekete Angyal?

2002.06.03. 12:44
Sorra vonja vissza beismerő vallomásait a Fővárosi Bíróság hétfői tárgyalásán a fekete angyalként ismertté vált egykori ápolónő, Faludi Tímea, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2000. május és 2001. február között 8 idős súlyos betegnek adott halálos injekciót a Nyírő Gyula kórházban. Faludi ügyvédje szerint nincs szó a vallomás visszavonásáról.
Faludi Tímea a nyomozás során végzett hazugságvizsgálat adatai szerint 30-50 kórházi halálesetben működhetett közre, rendőrségi vallomásaiban 20-30 esetről tett említést, de az ügyészség csak 8 áldozatnál látta bizonyíthatónak a történteket.

Fájdalmat akart enyhíteni

Faludi Tímea egy héttel ezelőtt, a büntetőper első tárgyalásán előadott vallomásában, még csak úgy módosította korábbi beismeréseit, hogy mikor az injekciókat adta, nem gondolta, hogy azoknak halálos kimenetele lehet. Csak a szenvedők fájdalmait szerette volna enyhíteni.

A hétfői tárgyaláson a bíróság ismertette Faludi Tímea több nyomozati vallomását, ám a vádlott már sorra vonta vissza azokat, illetve egy héttel ezelőtt a bíróságon tett nyilatkozatának is ellentmondott azzal, hogy nem emlékszik a halálos injekciókra, de esetenként még a vádiratban szereplő áldozat nevére sem.

Nincs szó visszavonásról

Nincs szó a vallomás visszavonásáról - mondta el az Indexnek Szőgyényi József, Faludi Tímea ügyvédje. Szőgyényi szerint Faludi nem változtatott vallomása lényegén, továbbra is azt állítja, hogy fájdalomcsillapítás céljából az orvosok által felírt gyógyszereket adta a betegeknek, csak nem a megfelelő mennyiségben és módon. A vádlott ügyvédje elmondása szerint első hat vallomását már a nyomozóhatóság előtt visszavonta, illetve ott is legfeljebb feltételesen ismerte el a bűncselekményeket.

Faludi Tímeát az ügyészség több emberen elkövetett emberöléssel vádolja, amely 10-15 évig, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.