Két kamion is felüljáró alatt rekedt Budapesten

2005.11.09. 14:38
Az átlagosnál nagyobb dugók vannak szerda délelőtt Budapesten. A főváros két közlekedési szempontból fontos pontján egy-egy kamion szorult felüljáró alá. Egy hatos villamos elé egy Ford típusú gépkocsi hajtott a Teréz körúton. A Hungária körúton, a reptéri gyorsforgalmi úton, valamint a Budaörsi úton, a Soroksári úton és az Éles saroknál is nagy a torlódás.

Egy nap alatt két kamion is felüljáró alá szorult a fővárosban, emiatt komoly torlóüdásokra lehet számítani.

Az egyik teherautó magas rakománya szerdán reggel Budapesten a Hungária körúti vasúti felüljáróba akadt be. Személyi sérülés nem történt, három forgalmi sávot le kellett zárni. A tűzoltók jelenleg is dolgoznak, mondta el Molnár Péter szóvivő az MTI-nek.

Ezúttal egy könnyű szerkezetű, építkezéseken a munkások melegedőhelyiségeként használt konténer akadt fenn a felüljáró magasságkorlátozó szerkezetében, és borult le az útra.

A konténert már elszállították, a törmelékek eltakarítása folyamatban van. A Könyves Kálmán körút felől a Hungária kőrút három sávját le kellett zárnia a munkálatok idejére.

A másik kamion a XVIII. kerületi gyorsforgalmi útnak, a Ferihegyi repülőtérről a Budapest fel vezető oldalán rekedt az aluljáróban - közölte az MTI-vel Kormos Endre, a rendőrség sajtóügyeletese.

Az utóbbi időben szinte havonta kell kivonulni egy beszorult kamion, vagy leborult rakomány miatt a Hungária körút - Könyves Kálmán körúti vasúti felüljáróhoz, jegyezte meg a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.


Villamos elé kanyarodott

Baleset miatt állt le dél körül a 4-es 6-os villamosok forgalma a Teréz körúton az Oktogon és a Nyugati tér között a Margit híd irányában. Egy hatos villamos elé egy Ford típusú gépkocsi hajtott, az autó sofőrje feltehetőleg nem elég körültekintően akart lekanyarodni a körútról, a villamos vezetője pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben senki sem sérült meg, a helyszínelés és a műszaki mentés befejeztéig szünetelt az érintett sínpáron a villamosforgalom. A BKV fődiszpécsere az Index érdeklődésére elmondta, hogy körülbelül fél óra hosszat állt a villamosforgalom a figyelmetlen autós miatt. Az "összeragadt" járműveket végül a tűzoltóknak kellett szétválasztani, a villamosban komolyabb kár nem keletkezett, az autó viszont meglehetősen megroggyant a vezető felőli oldalon.

A balesetek mellett az átlagosnál is nagyobb dugó van a Budaörsi úton, a Soroksári úton és az Éles saroknál.