Súlyosbodott a körhintabaleset egyik sérültjének állapota

2008.07.21. 15:20
Már két sérült van életveszélyben a vasárnapi körhintabaleset után, mivel az egyik kórházba szállított sérült állapota romlott. A Budapesti Műszaki Egyetem bevizsgálja a balesetet szenvedettel azonos típusú három körhintát.

Súlyosbodott az egyik töki sérült állapota hétfőn, a vasárnapi körhintabaleset után így már két sérült állapota életveszélyes. Egy sérültet viszont hazaengedtek, így jelenleg 16 személyt ápolnak kórházban. Azt egyelőre nem tudni, melyik sérült állapota rosszabbodott. A balesetben 17-en sérültek meg, 13-an könnyebben, egy húsz éves nő életveszélyesen.

A balesetet szenvedett, "Fifi" típusú körhinta papírjai rendben voltak. Most a Budapesti Műszaki Egyetem szakértői úgy döntöttek, hogy az ellenőrzésük alá tartozó valamennyi "Fifit", szám szerint hármat bevizsgálnak.

A vasárnap összetört körhintát utoljára áprilisban vizsgálták meg, és mindent rendben találtak. A vonatkozó minisztériumi rendelet szerint a "Fifi" típusú körhintákat évente ellenőriztetni kell az erre kijelölt szakértőkkel. A vasárnapi baleset miatt az ÉMI - TÜV Süd Kft. a további három hozzájuk tartozó körhintát leállíttatta az országban.

Úgy tudni, "Fifi" típusú körhintát évek óta nem gyártanak már itthon, de alkatrészt lehet szerezni hozzá, ha kell. Ilyen szerkezetet egyébként bárki vehet, akinek van pénze rá, de az üzemeltetéshez engedélyt kell szerezni. Már volt rá példa egyébként, hogy valaki engedély nélkül működtetett itthon ilyen vagy ehhez hasonló játékot.