Fojtogattak egy buszsofőrt

2007.08.13. 13:16
Vitából fojtogatás lett egy helyközi buszjáraton Jász-Nagykunk-Szolnok megyében a hétvégén. Karcagnál vonatot dobáltak kővel.

Két, a közlekedés biztonságát veszélyeztető bűncselekmény történt a hétvégén Jász-Nagykun-Szolnok megyében, közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn.

Veres Éva tájékoztatása szerint pénteken a vezsenyi buszfordulóban álló helyközi járatú autóbusz vezetője vitába keveredett egy személlyel. A feldühödött férfi elkezdte fojtogatni a sofőrt, akit fel is emelt az üléséből. A sofőr csak könnyebben sérült meg, a rendőrök pedig nem sokkal később a bántalmazó vezsenyi lakost előállították, és közfeladatot ellátó személy elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Szombaton délután Karcag határában kövekkel dobálta meg egy ismeretlen az Intercityt. Az egyik kő berepült a büfékocsi nyitott ablakán, és összetört egy belső ablakot, illetve egy tükröt, egy másik pedig egy zárt vonatablakot zúzott be.

Az utasok közül senki sem sérült meg, a kár értéke 50 ezer forint. Az ügyben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a városi rendőrkapitányságon.