Őrizetbe vették Farkas Péter olimpikont?

2004.10.15. 09:43
Három férfit vett őrizetbe a rendőrség péntekre, köztük F. Péter budapesti lakost. A rendőrség szerint a gyanúsítottak egy XVII. kerületi családi házban és annak melléképületében marihuánát termesztettek. A speciálisan átalakított házban a nyomozók több ezer tő marihuanát találtak.
Országos körözést adtak ki Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ellen, miután édesanyja budapesti telkén minden idők legnagyobb magyar marihuána ültetvényére bukkantak - írja pénteki számában a Színes Mai Lap.

"F. Péter 36 éves budapesti lakos"

A rendőrség csütörtökön közleményben tudatta, hogy a BRFK körözést rendelt el F. Péter 36 éves budapesti lakos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival nagy mennyiségben marihuánát termelt egy budapesti házban. A BRFK Nyomozó Főosztálya ezzel kapcsolatban kábítószerrel való visszaélés miatt nyomoz N. Pál 48 éves és F. Károly 33 éves budapesti lakosok ellen is. F. Károly a Színes Mai Lap értesülései szerint az olimpiai bajnok birkózó öccse. A pénteki rendőrségi közlemény szerint már mindhárom gyanúsított őrizetben van.

A BRFK sajtóügyeletese az Index érdeklődésére sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a lapértesülést, ami szerint Farkas Péter olimpiai bajnokról lenne szó a kábítószerügyben. A körözött F. Péter elfogásának körülményeiről sem árult el részleteket a sajtós, amit tudni lehet, hogy feltehetőleg még zajlik a gyanúsítottak kihallgatása.

"A BRFK legnagyobb ültetvényfelszámolása"

Az őrizetbe vett gyanúsítottak egy XVII. kerületi családi házban és annak melléképületében marihuánát termesztettek. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársai több hónapos operatív felderítőmunka eredményeként jutottak el a fenti családi házhoz, ahol 2004. október 14-én a délutáni és az esti órákban házkutatást hajtottak végre.

A házkutatás során a nyomozók több ezer tő marihuanát találtak a sokmilliós ráfordítással - szellőző, párologtató és világítóberendezés beszerelésével - átalakított helyiségekben. A bűncselekmény többi érintettjének felkutatását, valamint a gyanúsítottakkal szembeni további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatja.

Farkas Péter
Farkas Péter 1968 augusztus 14-én született, az UTE színeiben lett kötöttfogású birkózó. 1988-ban junior Európa-bajnok lett, két évvel később 82 kilogrammos súlycsoportban már világbajnok.

91-ben Eb- és Vb-aranyat szerzett, a 92-es barcelonai olimpián is a dobogó legfelsőbb fokára állhatott (elhíresült aranyérem-harapását rengetegen utánozták később). Ezután a legjobb eredménye az 1996-os Európa-bajnokságon született, ahol ezüstérmes lett, míg ugyanebben az évben az olimpiát a 17. helyen zárta kötöttfogásban.

2001-ben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat, mert kis híján elütött egy vele szemben tilos parkolás miatt intézkedni akaró rendőrt. A bíróság 2002-ben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a sportolót.