Vádat emeltek Farkas Péter ellen

2005.10.03. 19:18
Vádat emelt az ügyészség a csaknem egy éve letartóztatott Farkas Péter ellen. Az olimpiai bajnok birkózót marihuánatermesztéssel vádolják, a terjesztést nem sikerült rábizonyítani. Farkas ártatlannak vallja magát.

Jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt emeltek vádat az olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter és társai ellen, jelentette az MTI. A birkózót tavaly októberben vették őrizetbe, miután XVII. kerületi családi házának a pincéjében az eddigi legfejlettebb magyarországi kendertermesztőre bukkantak és több ezer tő marihuánát foglaltak le.

A közel egy évi nyomozás után megfogalmazott vád elvileg magában foglalja a kábítószer terjesztését is, a Blikk értesülései szerint ugyanakkor a nyomozás során csak a kábítószer-termesztés nehezen cáfolható tényét sikerült rábizonyítani Farkas Péterre, az öccsére és barátjukra.

A nyomozás során ugyan találtak marihuánát Farkas Citroen Berlingo furgonjában, de feltételezésüket, hogy a kábítószert Farkasék pizzafutárokkal vitették megrendelőikhez, nem sikerült megerősíteniük, írja a Blikk.

Farkas még a termesztés vádját is tagadja. Őrizetbe vételekor azt állította, fogalma sem volt, mi folyik háza pincéjében, ő csak a papagájokat etetni járt oda. Vallomását a nyomozás során módosította, mint mondta, öccse megmutatta neki az ültetvényt és közösen a megsemmisítéséről döntöttek, írja a Blikk.

Ebben állítása szerint a rendőrség akciója akadályozta meg őket.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Farkast, akár tíz év börtönre is ítélhetik az olimpiai bajnokot. Ugyanakkor ha csak termesztés miatt ítélik el, a büntetés enyhébb is lehet, az előzetes letartóztatás beszámításával és harmadolással akár még ebben az évtizedben szabadulhat.