Két kisgyermeket gázoltak halálra Debrecenben

2002.09.30. 12:39
Két gyermek meghalt abban a balesetben, amely hétfőn délelőtt történt Debrecenben.
Egy édesanya három gyermekével akart az úttesten átmenni, amikor egy személygépkocsi elütötte őket - tájékoztatta az Indexet Gyulai József főhadnagy, a Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság szóvivője.

Az anya egy babakocsiban tolta legkisebb gyermekét, előttük haladt a nagy forgalmú úttesten egy öt- és egy hatéves kisfiú. Ekkor hajtott közéjük a Volkswagen Golf, melyet egy fiatalember vezetett. Az autó az elől haladó két gyermeket gázolta el, a harmadik gyermek és az édesanya nem sérült meg.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Azt még nem tudni, a Golf mekkora sebességgel haladt.

Mindkét gyermek meghalt

A mentők két kocsival érkeztek a helyszínre, ahol megpróbálták újraéleszteni két elütött gyermeket. Egyikükön már nem tudtak segíteni, ő a helyszínen meghalt. A másik gyermeket az újraélesztés után a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetére szállították.

Dr. Ács Géza osztályvezető főorvos nem sokkal 12 óra után az Indexet arról tájékoztatta, hogy az ötéves kisfiút a kórházban ismét újra kellett éleszteni. Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy hiába küzdöttek életéért az orvosok: kora délután meghalt.

A főorvos nem akart arról beszélni, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett a gyermek.