Száz gázpalack robbant fel a siófoki karambolban

2006.10.02. 10:30
Gázpalackokat szállító teherautó és kisbusz ütközött az M7-esen Siófok közelében. A teherautó sofőrje életét vesztette, hárman megsérültek.

Gázpalackokat szállító teherautó és kisbusz ütközött össze az M7-es autópályán Siófok közelében a Budapest felé vezető oldalon hétfőn reggel fél kilenckor. A baleset a 104-es kilométerszelvénynél történt.

Az ütközés következtében a pótkocsis teherautó letért az autópályáról, az oldalára borult, majd kigyulladt. A tűzben száz gázpalack felrobbant, közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.


Klikk!

Az autópálya érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, mivel a járművek átszakították a szalagkorlátot, az út mentén felgyulladt az avar. A HavariaPress értesülései szerint a tűzoltók egy órán keresztül képtelenek voltak megközelíteni a helyszínt. Miután már nem robbant több gázpalack, a tűzoltók megkezdhették az oltást. A siófoki és a veszprémi tűzoltók mellett a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságról is érkeztek szakemberek a mentéshez.

Az MTI értesülése szerint a gázszállító kamion sofőrje bennégett a járműben. Dobson Tibor megerősítette ezt az értesülést. A kisbusz utasai közül hárman sérültek meg.