Meghalt egy 26 éves férfi a vidéki buli után

2005.01.23. 19:13
Hárman kórházban vannak, egy ember meghalt szénmonoxid-mérgezés miatt Balatonföldváron. A tragédiáért egy gázzal működő fűtőtest és egy rosszul bekötött kandalló tehető felelőssé.

Egy ember meghalt, hárman súlyos gázmérgezést szenvedtek Balatonföldváron. A házban a szombat esti buli után kilencen voltak; az egyik nő vasárnap reggel hatkor figyelt fel arra, hogy társa a vécére menet összeesik. A 26 éves fiatalember olyan súlyos szénmonoxid-mérgezést szenvedett, hogy életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, adta hírül a Tv2 híradója.

Érezve a gázszagot a nő rögtön szólt a többi fiatalnak, akik azonnal ablakot nyitottak. Három másik fiatalt a mentők a Siófoki Kórházba szállítottak, a hírműsor úgy tudja, egyikük kritikus állapotban van.

A mérgezést az első információk szerint a házban lévő gázzal működtetett fűtőberendezés okozta. A Tények információi szerint a gázfűtőtesten kívül egy rosszul bekötött kandalló is felelőssé tehető a tragédiáért. A tragikus haláleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Lesből támad

Ezen a télen már tizenhét halálos szénmonoxid-mérgezés történt Magyarországon. A szénmonoxid azért különösen veszélyes, mert a mérgezés tünetei igen atipikusak, és csak enyhe rosszullétet okoz.