Gyémántokkal a seggében bukott le

2007.01.14. 09:55
Lebukott egy kongói bánya alkalmazottja, aki a fenekébe rejtett gyémántokkal akart átslisszolni a biztonsági ellenőrzésen a hét végén, írja az AFP.
Tolvaj munkást fogtak egy kongói gyémántbányában. Az alkalmazott akkor bukott le, amikor a fenekébe rejtett 126 drágakővel átsétált a biztonsági kapukon. A rajtakapott dolgozó "az ánuszába dugta az apró gyémántokat", amik összesen ötezer dollárt értek, mondta el a Mibi bányászcég képviseletében Mike Mutombo.

"Az ügyben vizsgálatot kezdeményeztünk, a lebukott munkás feletteseit felfüggesztettük" -tette hozzá Mutombo, és megjegyezte, a rablást gyakorlatilag képtelenség lett volna a gyémántok válogatását végző osztály munkatársainak tudta nélkül véghezvinni. A férfi ezen a részlegen dolgozott takarítóként.

A híradások nem szólnak arról, hogyan nyerték ki a gyémántot a munkás ánuszából, ahogy arról sem, hogy a lebukott férfit letartóztatták-e. A Miba bánya nyolcvan százaléka a Kongói Demoratikus Köztásaság tulajdonában van, és 45 ezer négyzetmétert foglal el Kongó Kasai régiójában, ahonnan a társaság évi hat millió karát, főleg ipari gyémántot nyer ki.