Ejtették az Isten elleni pert

2008.10.16. 12:26
A mindenhatónak nincs lakcíme, így nem tudták beidézni.

Elvetette egy nebraskai állami szenátor Isten elleni keresetét a helyi körzeti bíróság bírája. Marlon Polk bíró érvelése szerint a mindenhatónak nincs bejelentett lakcíme, így nem tudták postázni neki az idézést, jelentette a CNN.

Ernie Chambers szenátor tavaly nyújtott be keresetet Isten ellen, mert szerinte a mindenható terrorista fenyegetéseket fogalmazott meg ellene és választói ellen, félelmet keltett és "széleskörű halálozást, pusztítást és terrort hozott a földlakók millióira".

Chambers a keresetével azt akarta bizonyítani, hogy mindenkinek, anyagi helyzetétől függetlenül, joga van a bírósági képviseletre. Marlon Polk bíró szerint viszont a nebraskai törvények szerint az alperesnek beidézhetőnek kell lennie.

Chambers szerint azonban a bíró ítéletében kiskapu van. "A bíróság érvelésével elismerte Isten létezését. Ennek következtében elismerték azt is, hogy Isten mindentudó. Márpedig, ha isten mindent tud, azt is tudja, hogy per folyik ellene" - érvelt.

Ugyanakkor az, hogy tud a perről, még nem jelent kötelezettséget, amit csakis az idézés jelentene. Chambers egyelőre még nem döntött róla, hogy fellebbezik-e az ítélet ellen.