Rendőrők üldözték, aligátor falta fel

2007.11.14. 10:45
A figyelmeztető táblák ellenére egy floridai bűnöző úgy gondolta, érdemes az aligátorok közé vetni magát üldözői elől. A férfit aligátor falta fel, a rendőrök már csak a holttestét találták meg.

Háromméteres aligátor falt fel egy rendőrök elől menekülő bűnözőt Floridában, a Miccosukee törzs indiánrezervátumában, jelentette az AP. A meg nem nevezett áldozat a rendőrség jelentése szerint feltört egy autót, majd az őt tetten érő rendőrök elől a mocsárvidék egyik tavába ugrott.

A tavakban pedig általában aligátorok tanyáznak, így a történet tragikus véget ért. Holttestét a rendőrök három búvármerülés után találták meg, a halotkémi jelentés szerint egyértelműen aligátortámadás végzett vele.

A felfalt férfi társát a rendőrök elfogták. A miccosukee törzs rendőrtisztjei az ő nevét sem hozták nyilvánosságra - a jogi szabályozás szerint a törzsi rendőrségekre nem vonatkozik az adatok nyilvánosságra hozatalának kötelezettsége, írja az AP.

A hírügynökség értesülései szerint az emberevő aligátort kilőtték. A háromméteres állatot szerdán fel fogják boncolni, emberi maradványokat keresnek majd a gyomrában.

Az AP jelentése szerint egyébként a tóparton táblán jelzik a veszélyt, amin az olvasni nem tudok kedvéért még piktogram is van. De ez sem riasztotta el a menekülő bűnözőt.

A szakértők szerint normális esetben az aligátor nem támad emberre, inkább elvonul. A miccosukee rezervátumban élő hüllők azonban már hozzászoktak az ember közelségéhez, mi több, prédának tekintik az arra járókat. "Ez az aligátor agresszív volt, egyáltalán nem félt az emberektől" - nyilatkozta az AP-nek Brian Wood, az All American Gator Products nevű floridai cég tulajdonosa.