Molotov-koktélt dobtak egy meleg találkahelyre

2008.07.03. 09:07
Négy Molotov-koktélt dobtak egy melegekre specializálódott VIII. kerületi szaunára szerda hajnalban. A támadásban egy személy könnyebben megsérült. Egy héten belül másodszor támadtak meleg szórakozóhelyre. A rendőrség hasonlóságot fedezett fel a két támadás között, a tűzoltók szerint közveszélyről nem volt szó.

Négy Molotov-koktélt dobtak ismeretlen tettesek a VIII. kerületi, szolgáltatásait kifejezetten homoszexuálisoknak ajánló Magnum szauna előterébe szerda hajnalban, jelentette a Klubrádió. A négy benzinbomba közül kettő robbant fel, pár szék leégett. A pultnál tartózkodó alkalmazott könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

Egy héten belül ez már a második, meleg találkahelyet ért támadás volt, pénteken az Action bárra dobtak Molotov-koktélt. Ahogy akkor, úgy most is telefonos érdeklődés előzte meg a támadást, azaz a merénylők előzetesen meggyőződtek róla, hogy a megtámadott helyszíneken emberek tartózkodnak.

A támadások egyértelműen a szombati büsukeségnapi melegfelvonulásokkal állnak összefüggésben, hiszen a felvonulást szervező Szivárvány Egyesület az Action bár címére van bejegyezve.

Szélsőséges csoportok hetekkel a melegfelvonulás előtt már közleményekben szervezkedtek, ellentüntetőket mozgósítanak és erőszakos cselekményeket terveznek a melegek ellen.

A rendőrség újabb részletekről nem tudott beszámolni az esettel kapcsolatban. Tájékoztatásuk szerint a mostani és a múlt pénteki támadást a hasonlóságok miatt együtt vizsgálják, a nyomozást az V. kerületi kapitányság folytatja.

A rendőrség vizsgálatát a tűzoltók is segítették. Megállapításaik szerint "közveszélyről nem volt szó". A rendőrség így rongálás miatt indított eljárást.