Üzent a washingtoni sorozatgyilkos

2002.10.09. 10:32
Kedves rendőrök, én vagyok az Isten - üzente a hatóságoknak az a sorozatgyilkos, aki az elmúlt napokban hat embert agyonlőtt, két személyt - köztük egy kisfiút - megsebesített Washingtonban.
A titokzatos üzenetről a rendőrség számolt be a The Washington Post szerdai számában. A rendőrségi forrás szerint az ámokfutó bűnöző halált jelképező kártyán adott hírt magáról. A kártyát mintegy 150 méterre találták attól a marylandi iskolától, amely előtt megsebesítették a 13 éves fiút. A lap beszámolójából kiderült továbbá, hogy a "halálkártyán" kívül a ligetes környéken találtak egy töltényhüvelyt is a letaposott fűben, amiből arra következtettek a hatóságok, hogy az ámokfutó ott várhatott áldozatára.

A sebesült kisfiú állapota az orvosok szerint jelenleg is kritikus. A fiút lélegeztetőkészülékre kapcsolták, miután két órás műtét során eltávolították a lépét, valamint gyomrának és hasnyálmirigyének bizonyos részeit, jelentette a CNN.

A nyomravezetőnek 240 ezer dollár ütheti a markát, ebből 100 ezer dollárt ajánlott fel az állam, a többit pedig Montgomery megye. A rendőrség egyetlen kapaszkodója jelenleg az a bejelentés, ami szerint az egyik gyilkosság helyszínéről egy fehér furgon feltűnően sietve távozott. A furgonban szemtanúk szerint két férfi ült.

A ballisztikai vizsgálatok eredményei szerint mind a nyolc lövést ugyanabból a puskából adták le. A jelek szerint az elkövető áldozatait találomra választja ki, és nagy távolságból leadott lövéssel próbál végezni velük. A gyilkos biztosra megy, ugyanis a hat halott közül néggyel fejlövés végzett.

A gyilkosságok hatására Washingtonban is rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be. Abban az iskolában, ahol a gyermeket meglőtték, 34 százalékkal esett az órák látogatottsága.