Késelős mesével vezette félre a rendőrséget egy fiú Győrben

2009.01.13. 13:16
Rablótámadásról szőtt mesével akarta elérni egy tizenéves fiú Győrben, hogy szülei kivegyék abból a középiskolából, ahova járnia kell.

Kitalált történettel vezette félre a rendőrséget egy 15 éves fiú, aki azt állította hétfőn, hogy három "rocker kinézetű" fiatalember késsel megsebesítette és kirabolta Győrött.

Meghallgatása során a középiskolás azonban beismerte, hogy senki nem rabolta ki, és saját magát szurkálta meg, felületes hámsérüléseket okozva, hogy a bűncselekmény hitelesebbnek tűnjön, mondta Horváth Csaba alezredes, győri kapitány kedden sajtótájékoztatón.

A fiú az elé tárt bizonyítékok hallatán elpityeredett, és a nyomozóknak elmondta, hogy nem szeret abba az iskolába járni, ahova beíratták, azért találta ki ezt a történetet, mert abban bízott: annak hatására szülei kiveszik az oktatási intézményből.

A középiskolás túl precíz személyleírást adott állítólagos támadóiról, és olyannyira apró részletességgel számolt be a "történtekről", hogy az gyanús lett a nyomozóknak.

A fiú előadta, hogy támadói arcukat fekete kendővel takarták le, a fejükre csuklyát húztak. Késsel megfenyegették, több helyen megsebesítették, majd elvették a mobiltelefonját, a nála lévő pénzt és még a tízóraiját is. A környékben lévő térfigyelő kamerák felvételei azonban nem támasztották alá állítását.

A 15 éves fiút hamis vád és hatóság félrevezetése miatt jelentheti fel a nyomozó hatóság.