Gyorshajtásért kiszabták az elsõ 300 ezres bírságokat

2008.05.09. 07:34
Kecskeméten nyomta meg a sofõr a 7-es BMW gázpedálját, gyorshajtásért már ki is postázták a határozatot és a 300 ezer forintról szóló csekket. A Blikk írt pénteken arról, hogy a rendõrség a múlt vasárnap az új tarifatáblázat bevezetése után máris kiszabta lehetõ legmagasabb pénzbüntetést.

A Blikk információi szerint egy ezüstmetál BMW 730D-t fotóztak le a kecskeméti rendõrök a város egyik négysávos belterületi útján 50 helyett 134 kilométer per órás sebességgel. A büntetési az újabban kiszabható legmagasabb díjtétel lett: 300 ezer forint.

Érezhetõen javult a közlekedési helyzet a szigorítás bevezetése óta. Az elsõ hét végén 560 gyorshajtót fényképeztünk le Bács-Kiskun megyében, de csak a BMW sebessége volt kirívó. A 7 traffipaxunk nonstop mér - mondta el a lapnak Vakulya Ottó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A rendõrök munkáját megkönnyítette, hogy nem kell leállítaniuk a gyorshajtókat. Csak lefényképezik õket, majd a fõkapitányságok traffipax-feldolgozói kapják meg a videókat és a fotókat. A büntetés ellen lehet ugyan fellebbezni, de abban, hogy a jogi hercehurcával meg lehet úszni a fizetést, nem érdemes bízni. A rendõrök csak egy dologban lehetnek méltányosak: jelentõsebb összegeknél részletfizetést engedélyezhetnek. A maximális 300 ezres büntetést azóta a szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kiszabták már. Kunszentmárton belterületén 40 helyett 126-tal hajtott egy autós.