Szexuális zaklatás egy nyolcadik kerületi iskola vécéjében

2006.05.03. 15:28
A Németh László általános iskola négy felső tagozatos diákja a gyanú szerint erőszakkal arra kényszerítette az egyik nyolcadikos lányt az órák közötti szünetben, hogy kézzel szerezzen nekik örömet. A négy fiatalkorú fiú akár tíz év szabadságvesztésre is ítélhető, amennyiben beigazolódik a szemérem elleni erőszak vádja.

Két hetedikes és egy nyolcadikos fiú arra kényszerített egy nyolcadikos lányt, hogy bemenjen velük a fiúvécébe és ott kielégítse őket, írja a Blikk szerdai száma. Az eset múlt hét pénteken történt, a fővárosi nyolcadik kerület egyik általános iskolájában, a lap úgy tudja, hogy a erőszakos szexuális cselekmény délelőtt, a harmadik óra utáni szünetben történt. Legutóbb másfél hete történt hasonló szexuális töltetű incidens magyar iskolában, akkor egy fonyódi középiskolában vetkőzetttek le és vesszőztek meg társai egy diáklányt.

Sajátos nevelési igény

A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola három fiúdiákja a Blikk értesülései szerint berángatta a nyolcadikos lányt az egyik mellékhelyiségbe, ott arra kényszerítették, hogy kézzel kielégítse őket. Az egész akkor derült ki, amikor az iskola egyik tanárnője észrevette a fiúvécéből kilépő lányt, a Blikk szerint ezután rendőrök érkeztek az iskolába és megbilincselve vitték el a három fiút.

Az iskola "Józsefváros egyik régi, szép, patinás, nagy hagyományokkal rendelkező iskolája" olvasható az intézmény honlapján (ahol ez is áll: "Iskolánk feladata az 1-8 osztályos tanulók, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók általános műveltséget megalapozó oktatása és az általános erkölcsi normák szerinti nevelése"). Megkeresésünkre Schrancz Sándorné, az iskola igazgatója nem akart érdemben nyilatkozni, annyit jegyzett meg a Blikk állításairól, hogy a három fiút nem kellett bilincsbe verve elvinni az iskolából.

Akár 10 év

"Négy fiatalkorú fiú ellen indítottunk április 25-én eljárást szemérem elleni erőszak miatt, miután az iskola hivatalból értesítette a rendőrséget" - mondta az Indexnek Paál Péter őrnagy, a VIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. Három 14-15 éves fiút az iskolából állítottak elő a rendőrök, egy negyedik fiú pedig még aznap önként jelentkezett a rendőrségen, hogy ő is részese volt a molesztálásnak, derült ki az őrnagy szavaiból.

Bilincset nem használtak az intézkedő rendőrök, tette hozzá Paál Péter. Az iskola négy diákját őrizetbe is vették, tekintettel a feljelentésben szereplő bűncselekmény súlyosságára - a törvény szerint ugyanis 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható a fiúkra, ha bebizonyosodik bűnösségük. A rendőrök indítványozták az előzetes letartóztatásba vételt, de végül a bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhetnek a gyanúsítottak.

A fiúk csak részben tettek beismerő vallomást, azt tagadták, hogy erőszakkal vették volna rá diáktársukat az iskolai szexre. Az egyikük szülei úgy nyilatkoztak a Blikknek, hogy nem hagyják annyiban fiuk meghurcolását, hiszen "a kislány önként ment be a vécébe, persze hogy a gyerekek megörültek neki".