Leesett a műtőasztalról, majd meghalt

2008.01.29. 11:48
Éppen műtétre készítettek elő egy idős asszonyt a kazincbarcikai városi kórházban, amikor lecsúszott a műtőasztalról majd egy óra múlva meghalt. Az asszonynak korábban agyvérzése volt, most akár egy újabbat is kaphatott. A kórház értesítette a rendőrséget, a halál okát még vizsgálják.

Egy 80-as éves asszonyt combnyaktöréssel operálták volna múlt hét csütörtökön délután, ügyeleti időben a kazincbarcikai kórházban. A beteg körül a teljes stáb ott volt, az előkészítésben két műtősfiú segédkezett. A néni mégis leesett a műtőasztalról. Hogy miképp azt egyelőre nem tudni.

A beteg az esést követően egy órával meghalt. Egyes feltételezések szerint mivel az idős hölgynek korábban már volt agyvérzése, nem kizárt, hogy most egy újabbat kapott. A kórház egyelőre hallgat, Trencsényi Erzsébet kórházigazgató csak annyit mondott: belső vizsgálatot indított, illetve értesítette a rendőrséget.

Részletekbe az igazgatónő csak a belső kutakodás és a nyomozás lezárta után bocsátkozik. A kazincbarcikai rendőrkapitányságon megerősítették: valóban indult eljárás az ügyben, a szakértői vizsgálatok azonban nem készültek még el, ezért a halál okát nem lehet tudni.