Utast harapott a BKV-ellenőr

2002.08.01. 09:25
Megharapta a földalatti egyik utasának kezét egy BKV-ellenőr. A Magyar Hírlap beszámolója szerint az utasnak elszakadt az inszalagja, az ügyet a rendőrség is vizsgálja.
A Hősök terénél szerdán történt incidens úgy kezdődött, hogy egy hölgy utas leszállt a földalattiról, és meglátva az ellenőröket elő akarta venni a bérletét. A három BKV-ellenőr közül az egyik jegyvizsgálónő eddig tisztázatlan okokból ki akarta tépni az utas kezéből a tárcáját, aki azonban nem hagyta magát. Az ellenőrnő a védekező utas hüvelykujját hátracsavarta és megharapta az alkarját.

A Magyar Hírlap beszámolója szerint az áldozat ezután értékeit hátrahagyva felrohant a lépcsőn, ahol szembetalálkozott egy rendőrrel. A riasztott egyenruhás jegyzőkönyvet vett fel, az ügyben vizsgálat indul. A földalatti utasának sérülése olyan súlyos, hogy amikor a Magyar Hírlapot telefonon tájékoztatta a történtekről, éppen operációra várt a baleseti sebészeten, mert elszakadt az egyik ínszalagja.

A harapdáló BKV-ellenőr áldozata a Magyar Hírlappal azt a félelmét osztotta meg, hogy a közlekedési cég szerinte el akarja hallgatni a történteket. A BKV egyelőre nem reagált a hírre, a napilapnak egy névtelenséget kérő BKV-munkatárs viszont annyit elárult, tudnak arról, hogy "utastámadás" történt.