A biciklis futárok nem állnak le a hideg miatt

2006.01.23. 11:28
A hazánkat elért mínusz tíz fokos hideg megnehezíti a hidegben dolgozók munkáját, de megállni nem lehet.

A nagy hideg nem okoz fennakadást a Hajtás Pajtás biciklis futárcégnek, mondta az Indexnek Doki, a cég egyik tagja.

"A hideghez úgy állunk hozzá, mint a katonaságnál. Nem fázunk, csak érzékeljük a hideget. A cég történetében még nem volt példa leállásra, ez most sem fog bekövetkezni" - mondta Doki. A futárok ilyenkor speciális öltözékben közlekednek. Kesztyű, szemüveg, és többrétegű jégeralsó képezi a téli ruházatot.

"A hó vagy az eső nagyobb gondokat szokott okozni, de az is csak lassítja a munkánkat. Nagy melegben és nagy hidegben sem állunk le" - tette hozzá Doki.

Mint skandináviában

"Nem tudom, hogy a skandináv országokban miként oldják meg a futárkodást, de a hideg időjárás hazánkban megviseli a motoros futárokat" - mondta Bauer Zsolt, az Il Treno pizzéria munkatársa.

A motoron közel tíz fokkal nő a hidegérzet. Ez azt jelenti, hogy a nagy hideg miatt körülbelül mínusz húsz fokban kell a pizzákat kiszállítani. Ez a motorost és a motort is megviseli. A cégnél robogókból van a legtöbb, amit nem ilyen időjárásra terveztek. Gyakoribbak a meghibásodások, és az út is csúszósabb, ami növeli a balesetveszélyt, mondta Bauer.

"A legtöbb ember ilyenkor nem szívesen mozdul ki otthonról, és méginkább házhoz rendeli a pizzát. A menetidőben azonban nincs nagy különbség más napokhoz képest, és a pizza is megfelelő hőmérsékleten ér házhoz, bizonygatta, majd hozzátette: inkább a futár hőmérséklete okoz aggodalmat.