Szétültetés miatt ütötték meg az igazgatót

2008.03.14. 11:49
Iskolaigazgatót vert meg Nógrád megyében egy házaspár, akik azon háborodtak fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről - közölte a rendőrség pénteken.

Az iskolai inzultus Őrhalomban történt szerdán, az igazgató könnyű sérülést szenvedett.

Az intézményvezető tanár az órán sorozatosan fegyelmezetlenül viselkedő ötödik osztályos lányt egy másik helyre ültette, a kislány emiatt engedély nélkül hazament - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva ismertette: otthon elmondta a történteket szüleinek, akik az iskolába siettek, ott az igazgatóval kiabáltak, trágár szavakkal illették, majd odáig fajult az ügy, hogy végül az igazgató nyakát szorongatták. A tanár, aki hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, értesítette a rendőrséget.

A 30 és 37 éves hugyagi szülők a helyszínre érkező rendőröknek elismerték a cselekmény elkövetését, ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a balassagyarmati kapitányság. A szóvivő hozzátette: az ügy összes körülményére való tekintettel 15 napon belül bíróság elé állítják az elkövetőket. A bántalmazó szülők ellen a büntető törvénykönyv alapján akár három évig terjedő szabadságvesztetés büntetés is kiszabható.