Ketten meghaltak egy vasúti átjáróban

A ljubljanai InterCity elé hajtott egy autó a Veszprém megyei Hajmáskér és Öskü között, a sofőr és utasa meghalt. A balesetet figyelmetlenség okozta.

A Ljubljanából Budapest felé tartó InterCity elé hajtott egy személygépkocsi Hajmáskér és Öskü között csütörtökön délután, nem sokkal három óra előtt; a balesetben az autó vezetője és utasa életét vesztette. Egy 30 éves hajmáskéri és egy 58 éves veszprémi férfi halt meg a balesetben.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a fénysorompó működött. A baleset helyszínére buszokat rendelt a MÁV, hogy az utasokat elszállíthassák. A karambolban a mozdony is megsérült.

A forgalom háromnegyed 5-kor indulhatott meg újra. A helyszínelés miatt négy vonat késett.

vasut02

Egyértelműen figyelmetlenség okozta a balesetet, hiszen a fénysorompó tilos jelzést adott és szemből is álltak már az autók, mondta Váradi Piroska, a Veszprém megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese. A gépkocsit a csaknem 80 kilométeres sebességgel közlekedő vonat az árokba lökte. Az autót vezető 30 éves férfi a volán mögött lelte halálát, míg utasa az ütközés következtében kirepült az autóból és szörnyethalt. Az átjáróban nem ez volt az első baleset és veszélyes csomópontként tartják számon a megyében.

Legutóbb kedden történt hasonló eset: Isaszeg és Gödöllő egy 42 éves férfi és egy 8 éves kislány vesztette életét egy vasúti átjáróban. Ott a sorompó nem volt leeresztve, de a lámpa nem adott szabad jelzést.