Igazi strandidő lesz vasárnap

2008.07.04. 14:22
Bár héttőn még úgy tűnt, hogy ítéletidő várható a hétvégére, a csütörtök este érkezett hidegfront már szombatra elhagyja az országot, és már csak a keleti országrészben lehet ítéletidő. Aki szabadtéri programot szervezett péntekre Budapestre, annak nem kell lemondania a bulit, prognosztizálta Németh Lajos meteorológus.

A csütörtökön az országba érkezett hidegfront eddig Vámosmikolán mutatta csak ki igazán foga fehérjét, mondta az Indexnek Németh Lajos meteorológus, a TV2 időjósa. A Pest megyei településen péntekre virradó éjszaka 58 milliméter csapadék hullott, ami egy egész hónapos csapadék mennyiségnek felel meg.

A TV2 szakembere szerint szombatra elhagyja az országot a hidegfront és csak a keleti országrészben lehet már csak ítéletidő. Németh Lajos prognózisa szerint szombattól fokozatosan melegedni fog az idő, vasárnapra igazi strandidő várható harminc fokos csúcshőmérséklettel.

A meteorológus azt mondta, aki Budapestre szabadtéri programot tervezett péntek estére, annak nem kell változtatnia elképzeléseink, mert a főváros térségében nincsen viharveszély.