Szabadlábon a belvárosi kaszinó támadói

2005.11.17. 19:30
Elengedte a rendőrség azt a tizenhárom férfit, akiket szerdán délután bilincsbe verve vittek el egy ötödik kerületi kaszinóból. Az elegáns játékterem üzemeltetői, illetve tulajdonosai között jogi vita támadt, a vezetőségi harc a kaszinó elleni támadásban csúcsosodott ki.

Az ügy bonyolultságára tekintettel nem lesz gyorsított eljárás és bírósági tárgyalás a csoportos garázdaság miatt szerdán előállított 13 gyanúsított ügyében, mondta el az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön, miután az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy kiengedték az őrizetből a belvárosi kaszinóra fejszével támadó, odabent verekedő férfiakat. A BRFK sajtósa megerősítette a televízió értesülését, hozzétéve, hogy a garázdaság miatt mindannyiuk ellen folyamatban van az eljárás.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A vizsgálat kezdetén még úgy tűnt, hogy sikerül gyorsított eljárásban bíróság elé állítani a 13 férfit, azonban többek között a körülmények tisztázatlanságai, a beismerő vallomások hiánya miatt nem lehet ilyen gyorsan lezárni az ügyet. A tizenhárom gyanúsítottat kiengedték az őrizetből, a bíróság ugyanis nem látta indokoltnak előzetes letartóztatásukat, mivel szökéstől egyikük esetében sem kell tartani.

Az V. kerületi Deák Ferenc utcában lévő kaszinóra szerdán délután fél kettő körül támadtak a felfegyverzett férfiak. A 2000 óta üzemelő, de két hete zárva lévő kaszinó kirakatát beverték, majd a helyiségbe benyomulva összeverekedtek a bent lévő biztonsági emberekkel.

A verekedésnek a rendőrök vetettek véget, akik végül 13 főt előállítottak a kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették őket. Minden jel arra utal, hogy az eset mögött az ingatlan tulajdonló kft. és annak leányvállalata, a játéktermet üzemeltető cég vezetői között zajló pozícióharc áll, legalábbis ez derült ki az érintett felek ügyvédjeinek helyszínen tett nyilatkozataiból. A támadásért azonban egyik fél sem vállalta a felelősséget, a helyszínen azt mondták, nem az ő embereik rontottak a kaszinóra. Csoportos garázdaság gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága vizsgálja a történteket.