Árokba csúszott egy autóbusz Borsodban

2003.02.07. 12:06
Továbbra is járhatatlan több út és megközelíthetetlen pár tucat település Magyarország keleti részén. Árokba csúszott egy autóbusz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkaranyos határában, mentőautóban hozta világra kislányát egy létavértesi kismama.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint péntek délelőtt a Nyírség teljes területén feloldották a korábban elrendelt kamionstopot. Az MTI-hez eljuttatott közlés szerint a nagy teherautók mindenhol közlekedhetnek a régióban, kivéve a 36-os számú főút Nyíregyháza-Tiszavasvári közötti szakaszát. Ott a kamionok Nyíregyháza irányából kizárólag csak konvojban, rendőri felvezetés mellett mozoghatnak. Tiszavasvári felől viszont egyelőre még úgy sem, a rossz útviszonyok miatt tovább korlátozza a nagy tehergépjárművek forgalmát a rendőrség.

Borsod: árokba csúszott busz

Árokba csúszott egy autóbusz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkaranyos határában pénteken kora délelőtt; személyi sérülés nem történt. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Borsod Volán Rt. Miskolcról Bükkaranyosra tartó autóbusza a havas úton megcsúszott, s az árokba borult. Az utasok az ablakokon keresztül hagyták el a járművet, senki nem sérült meg. Az autóbuszt az időközben helyszínre érkezett mentőjármű kihúzta az árokból.

Hajdú-Bihar: szülés a mentőautóban

Mentőautóban hozta világra kislányát csütörtök délután egy létavértesi kismama - erősítette meg az MTI információját pénteken reggel a helyi mentőállomás szolgálatvezetője. Papp Gábor elmondta: a kismamával kora délután indult el a mentőautó Létavértesről Debrecenbe. A havazás miatt azonban csak lassan jutottak előre, s a szülés már a mentőautóban megindult és le is zajlott. - A kismamát, valamint a Létavértes-Debrecen között megszületett újszülöttet a mentők a debreceni Kenézy Kórház szülészetére szállították - tette hozzá a szolgálatvezető. A kórház szülészetén péntek reggel arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az édesanya és a 2400 grammal született Klaudia egészségesek.

Bács-Kiskun: lezárt hidak

A csütörtök este lezárt bajai és dunaföldvári hídon változatlanul nem lehet átkelni; Bács-Kiskun megye több települését elzárta a hó a külvilágtól. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek péntek reggel elmondta: a hófúvások délen Baja és Bácsalmás, északon pedig Kunszentmiklós és Tas környékén okoznak komoly gondokat.

Kunszentmiklósról Apaj és Tas felé jelenleg egyáltalán nem lehet menni, Kunadacs és Szabadszállás felé még a hótolónak is nehézségeket okoz időnként a közlekedés. A környező településekre egyelőre nem tudták kiszállítani a pékárut. Kalocsáról a bejáró gyerekeket nem engedték haza az iskolákból, hanem kollégiumban szállásolták el őket. Szalkszentmártonban kiránduló gyerekek autóbusza ragadt a hóban, ezért ideiglenesen szálláson helyezték el őket. A közúti igazgatóság 60 munkagépe tisztítja az utakat, de főként az 51-es úton több szakaszon hóakadályok vannak kilométereken keresztül.