Hetedikes fiú késelt egy nyírbátori iskolában

2008.06.10. 14:14
Késsel megvágta iskolatársa mellkasát egy nyírbátori hetedik osztályos diák hétfőn, a település egyik általános iskolájában. A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást. A gyanúsított egy 15 éves fiú, aki kihallgatásán a rendőröknek azt mondta, hogy valóban lökdösődtek társával és közben elővette a kést. A sérülést viszont csak véletlenül okozta. A fiú könnyebben sérült meg, társának pillangókése a mellkasát karcolta meg.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőröket hétfőn késelés miatt hívták ki a nyírbátori iskolába. Az udvaron ugyanis verekedés közben egy hetedikes fiú a pillangókésével felsértette társa mellkasát.

A kést egy bokorban dugta el, de kihallgatása után megmutatta a rendőröknek a rejtekhelyet. A fiú azt mondta hogy valóban verekedtek és elővette a kést is, de véletlenül sebesítette meg társát. A fiú egyébként könnyebben sérült meg, a rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást.

A Nyírbátor oktatási intézménybe 580 tanuló jár. A nevelőtestület a rendőrségi vizsgálat eredményének ismeretében, később fogja megvitatni az ügyet. Az iskolában a Független Hírügynökség tudósítójának elmondták, hogy a tanárok helyzete nehéz, mert nincs joguk megmotozni a gyerekeket. A hátrányos helyzetű családból származó, nehezen kezelhető fiú egyébként a táskájában hozta be a kést az iskolába.