Meghalt a kétfejű bangladesi kisfiú

2008.08.28. 10:08
Pár napig élt csak Kiron, a két fejjel született bangladesi kisfiú. Szülei nem tudták volna fedezni a megfelelő klinikai ellátás költségeit, ezért inkább hazavitték. A különleges gyermek légzési gondok miatt vesztette életét.

Meghalt az a bangladesi kisfiú, aki egy testtel és két fejjel született hétfőn Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, és a nem megfelelő ellátás miatt szerda éjjel életét vesztette, közölte csütörtökön a keshobpuri kórház gyermekorvosa.

A Kiron nevet kapott kisfiú császármetszéssel született a fővárostól, Dakkától 135 kilométerre fekvő városban. A két fejjel és egy testtel világra jött gyermek nagy szenzációt keltett a városban, ahol csaknem 150 ezer ember gyűlt össze az elmúlt napokban a kórház előtt. A tömeg miatt a kórház orvosai a rendőrség segítségét kérték, hogy átszállíthassák az újszülöttet a közeli Jessore városának egészségügyi intézményébe, ahol megfelelőbb ellátást kaphatott volna.

A gyermek szülei azonban - az orvosok tanácsa ellenére - végül úgy döntöttek: hazaviszik otthonukba a kisfiút. "Egy dakkai klinikát is ajánlottunk nekik, de a család olyan szegény volt, hogy nem tudták elvinni a gyereket oda. Így végül hazavitték Kiront, ahol aztán életét vesztette" - mondta Alam, aki hozzátette, hogy rendkívül szokatlan volt a gyermek esete. Az 5,5 kilogrammal született kisfiú légzési nehézségek miatt halt meg szülei otthonában.