Mínusz 15-20 fok dermeszti az országot

2009.01.07. 09:33
Várhatóan nem dől hidegrekord a napokban, azaz nem lesz mínusz 25 fok, de mínusz 15-20 fok simán kinéz a hétvégén. De legalább sokat süt majd a nap. Jövő héten jön a ború és az enyhülés, de mínusz 8-10 foknál így se nagyon lesz melegebb.

Marad a hideg, fagyos téli idő az elkövetkező napokban is az országban, péntekre és szombatra virradóra akár mínusz 15-20 Celsius-fok is fagyaszthatja az országot. Csütörtöktől egyre kevesebb felhőre lehet számítani, többórás napsütés valószínű, a nappali hőmérséklet azonban nem emelkedik, s az éjszakai lehűlés jelentősen erősödik.

Jégbefagyott úszószálloda a Duna soroksári ágán

Vasárnaptól borult idő várható, csapadékra nem kell számítani, az éjszakai lehűlés valamelyest mérséklődik, úgy mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Nagy nappali felmelegedés a jövő héten sem lesz, a hőmérő higanyszála mínusz 2 és mínusz 8 fok mozog majd.

Szerdára virradóra Hidasnémetiben és Vásárosnaményban volt a leghidegebb, mínusz 15,6 fok, ez csaknem 10 fokkal marad el az ezen a napon mért mínusz 24,6 fokos hidegrekordtól, ami várhatóan következő napokban dől meg.