Két óra alatt végzett egy kórokozó a nagykanizsai kamasszal

2008.02.25. 14:45
Egy-két órán belül végzett egy nagykanizsai kamasszal valamilyen baktérium vagy vírus, ami a szívét támadta meg. A kórboncnoki véleményt az apa hozta nyilvánosságra, mivel 13 éves fiát már alkoholizálással, drogozással vádolták.

Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán, mondta el a kórboncnoki vizsgálat után a fiú édesapja, Novák Ferenc. A vizsgálatok szerint a kórokozók egy-két óra alat tették tönkre a fiú szívét.

Hogy pontosan mi, vírus vagy baktérium okozta a hirtelen halált, a néhány nap múlva lezáruló laborvizsgálatok állapíthatják meg.

A fiúnak semmilyen fejlődési rendellenessége sem volt. A kórboncnok szerint azt sem érezhette, hogy kórokozó támadta meg a szívét.

A szakvélemény szerint évente legfeljebb három-négy hasonló eset történik.

Novák azért hozta nyilvánosságra a kórboncnoki jelentést, mert rosszindulatú híresztelések keltek szárnyra gyermekének halála kapcsán. Azt terjesztették, hogy kábítószer, alkohol vagy a számítógép ölte meg.

"A világ legjobb gyereke volt" - mondta sírással küszködve az apa, hozzátéve, hogy fiát igazi sportembernek lehetett nevezni, mindene volt a foci.