Aki nem kurvázik, az kap ajándékot

2006.12.26. 09:52
A dél-koreai kormány ajándékkal jutalmazza azokat az irodai alkalmazottakat, akik az év végi italozást nem kötik egybe bordélyházak látogatásával.

A dél-koreai kormányzat év végén csak azokat az irodai dolgozókat jutalmazza, akik elkerülik a bordélyházakat, írja a Reuters hírügynökség. Az esélyegyenlőségi minisztérium közleménye szerint ha egy irodai alkalmazott ígéretet tesz arra, hogy "egészségesen" bulizik év végén, s ezt javasolja másokak is, ajándékot kaphat.

A minisztérium tehát fizeti is hajlandó azoknak a cégeknek, melyek alkalmazottai az alkoholmámoros év végi bulin nem terveznek szexet is vásárolni az italok mellé. Az egyik minisztériumi tisztségviselő a Korea Timesnak azt nyilatkozta, Koreában az év végi céges bulikat hagyományosan nagy ivszatok, és egyre inkább beépül a szokások közé a bordélyházak látogatása is.

A kampány lényege, hogy a minisztérium mozijegyeket ad azoknak a férfi alkalmazottaknak, akik ígéretet tesznek arra, hogy idén nem veszik igénybe a prostituáltak szolgáltatásait.