Emberöléssel vádolják egy New Orleans-i idősotthon vezetőit

2005.09.14. 18:09
Harmincnégy rendbeli emberöléssel váolják a New Orleans-i St Rita öregek otthona vezetőit. A hatóságok szerint az otthont vezető házaspárnak tudnia kellett, hogy a várost evakuálni kell.

Emberöléssel vádolják egy New Orleans-i öregek otthona működtetőit. A Saint Rita öregek otthonában a Katrina hurrikánt követő áradásokban harmincnégyen vesztették életüket. Az ügyészség szerint az intézményt fenntartó házaspár gondatlnaul járt el, amikor a sajtóban megjelent és a hivatalos figyelmeztetések ellenére sem evakuálta az otthon lakóit.

Az idősotthont vezető pár ügyvédje szerint védencei úgy gondolták, hogy kevesebbet ártanak az otthon lakóinak, ha helyben próbálják átvészelni a vihart. Mint mondta, nem akarták a költözés kockázatainak kitenni az otthon lakóit.

A louisianai hatóságok vizsgálatot indítottak annak 44 holttestnek az ügyében is, amelyeket a hét végén találtak meg egy New Orleans-i kórházban.

A hivatalos adatok szerint keddre 659-re nőtt a katasztrófa áldozatainak száma, Louisianában eddig 423 holttestet találtak.