Kutyával fajtalankodott a betörő

2008.02.22. 15:05
A rendőrség letartóztatta azt a férfit, aki Kansasben betört egyik ismerősének garázsába és ott a házőrző rottweilerrel létesített szexuális kapcsolatot. A húsz éves férfit korábban már bűnösnek találták hasonló bűncselekmény elkövetésében, tettéért fél év börtönt is kaphat.

A kansasi Wichitában egy asszony kedden éjjel elborzadva fedezte fel, hogy feltört garázsában egy férfi éppen szexuális kapcsolatot létesít négy éves rottweilerével, írja a Wichita News. Az asszony azonnal értesítette a rendőrséget, a helyszínre érkező rendőrök pedig letartóztatták a húsz éves férfit.

"Először látok ilyesmit, pedig nagyon régóta a bűnüldözésben dolgozok" - kommentálta a nem mindennapi esetet Sam Hanley hadnagy, aki a szexuális bűncselekmények felderítésével foglalkozó egység vezetője. A helyi állatvédők felháborodottan nyilatkoztak az eset kapcsán, amit gyalázatos kegyetlenségnek minősítették.

A betörés és szexuális bűncselekmény elkövetésének vádjával letartóztatott férfi a rendőrség közleménye szerint ismerte az asszonyt és annak családját, mivel 2007-ben egy rövid ideig náluk lakott. A hatóságok azt is kiderítették, hogy a férfi rendszeres látogatója egy honlapnak, ahova állatokkal erőszakoskodók névtelenül rakják fel beszámolóikat.

A húsz éves férfit fél évvel korábban hasonló fajtalankodás vádjában egyszer már bűnösnek találták, de akkor pénzbüntetéssel megúszta az esetet. Kansas törvényei alapján ugyanakkor az állatokkal létesített szexuális kapcsolat akár hat hónap börtönnel is büntethető. A bíróság 10 ezer dollárban állapította meg az óvadékot, a fajtalankodó férfi tárgyalásának időpontját pedig március 6-ra tűzték ki.