Három halottja van a kunadacsi robbanásnak

2005.02.09. 10:37
Robbanás történt a Bács-Kiskun megyei Kunadacs egyik asztalosüzemében. A robbanás következtében három ember életét vesztette, kilencen megégtek.

A robbanás reggel nyolc óra körül történt a raklapokat gyártó cég körülbelül kétszáz négyzetméteres csarnokának végében lévő kis melegedőben, mondta el az Index érdeklődésére Ferenczi László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elsődleges feltételezések szerint a detonációt feltehetőleg nem por-, hanem gázrobbanás okozta, ugyanis a kis helyiségben egy felrobbant gázpalackot találtak a romok között a tűzoltók. Az MTI értesülései szerint hegesztettek az egyik asztalosműhelyben, és ez okozta a robbanást. A HavariaPress úgy tudja, hogy egy olajoshordóból átalakított, fafűtésű kályha működött a helyiségben, ahol a tragikus baleset történt.

A robbanás következtében a melegedő teljesen kiégett, a falakat kinyomta, a tetőt megemelte a detonáció, ami nagy károkat okozott az épület többi részében is. A három kocsival kivonuló tűzoltók viszonylag hamar megfékezték a tüzet, és három összeégett holtestet találtak a törmelékek alatt. A robbanásnak kilenc sérültje van, néhány munkás állapota súlyos.

A helyszínrő több mentőautóval vitték a sérülteket a kecskeméti kórházba, a két legsúlyosabban megégett dolgozót helikopterrel szállították a fővárosba. A tragikus eset okait és pontos körülményeit a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófa-védelem szakemberei is a helyszínen vizsgálják.