Halálos kutyatámadás Nemesbikken

2008.05.08. 11:29
A nemesbikkei focipályán játszottak gyerekek, mikor egy férfi rájuk uszította 13 kutyáját. A gyerekek menekülni kezdtek, egy 7 éves kisfiút azonban az kutyák utolértek, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy mire a mentők a helyszínre értek, életét vesztette.

Kutyák támadtak meg a Borsod megyei Nemesbikken egy hétéves kisfiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, tájékoztatta a mentőszolgálat a tiszaújvárosi rendőrkapitányság ügyeletét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást egy 63 éves nemesbikki férfi ellen, közölte a rendőrség csütörtökön. A kutyák gazdája tagadja a vádakat. Dobi Tamás, a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, a nyomozás eddigi adatai szerint szerdán, a kora esti órákban a település határában lévő futballpályán gyerekek játszottak. A közelben lakó férfi 13 kutyáját eddig tisztázatlan ok miatt a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni.

Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hétéves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, négy helyen megharapták, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kisfiú édesanyja azt mondta, amikor a helyszínre ért, még élt a gyermeke. Összesen négy gyermeke van, a legkisebb volt a kutyatámadásban elhunyt hétéves kisfiú. Helyi információk szerint többször volt panasz a kutyákra, féltek az ebektől a környéken élők.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására, egyúttal intézkedett a kutyák elszállításáról és őrzéséről. A kutyákat jelenleg egy tiszalúci telepen tartják karanténban. Dobi Tamás hangsúlyozta, hogy a rendőrségi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű tragédiák jelentős százaléka a nem megfelelő állattartásra vezethető vissza.