Konyhakéssel császározta kutyáját

2004.09.10. 13:49
Vemhes kutyája születését akarta megkönnyíteni saját bevallása szerint egy férfi a Tolna megyei Tamásiban. A kutya és tizenegy kölyke elpusztult.
Állítása szerint csak segíteni akart vemhes kutyáján az a férfi, aki egy konyhakéssel felvágta az állat hasát Tamásiban. A Tolna megyei város rendőrségére még szerdán délután jelentették be a családi ház udvarán elkövetett vérengzést.

A kiérkező rendőrök az udvaron egy felvágott hasú, elpusztult szuka keverékkutyát és tizenegy kölyökkutya-tetemet találtak. A hatósági állatorvos megállapításai szerint a kutyák pusztulását az okozta, hogy tulajdonos felvágta a vemhes nőstényállat hasfalát, majd kivette belőle a kölyköket.

A férfi a nyomozóknak azt mondta, hogy csak meg akarta könnyíteni kutyájának a kölykök világrahozatalát. Az állatorvos szerint az anyaállat elhullásának oka a vérveszteség és a fájdalom okozta sokk volt.

A férfival szemben állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást, egyúttal vizsgálják azt is, hogy beszámítható volt-e az eset idején.